Thursday, June 23, 2016

ပူလြန္းေသာ ေသာက္စရာမ်ားေသာက္သံုးျခင္းက ကင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္


အလြန္ပူတဲ့ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္တုိ႔လုိ ေသာက္သံုးစရာေတြကုိ ေသာက္သံုးတာဟာ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားေစႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ အပူခ်ိန္ ၆၅ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္နဲ႔ အထက္ရွိတဲ့ ေသာက္စရာေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါကုိ ျဖစ္ပြားေစႏုိင္တယ္လုိ႔ ယံုၾကည္ရတာျဖစ္ပါတယ္။

ဒီေကာ္ဖီနဲ႔ ကင္ဆာဆုိတဲ့ ေခါင္းစဥ္ကုိ သိပၸံပညာရွင္တစ္ေထာင္ေလာက္ ေလ့လာခဲ့ၿပီး အခုလုိမ်ိဳးထုတ္ျပန္ခ်က္ ထြက္ေပၚလာတာျဖစ္ပါတယ္။ ႏုိင္ငံတကာကင္ဆာသုေတသနေအဂ်င္စီ (IARC) က ေနၿပီးေတာ့ အခုလုိေလ႔လာသုေတသနျပဳခ်က္ကုိ ထုတ္လုပ္ေပးခဲ့တာပါ။

ေအဂ်င္စီရဲ႕ ဒါရုိက္တာျဖစ္သူ Christopher Wild က “ကၽြန္ေတာ္တုိ႔အေနနဲ႔ သုေတသနျပဳလုပ္ရမွာ ရလဒ္ေတြက အလြန္ပူတဲ့ ေသာက္စရာေတြကုိ ေသာက္တာဟာ လည္ေခ်ာင္းကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ရွိတယ္လုိ႔ ေတြ႔ရပါတယ္” လုိ႔ဆုိခဲ့တာပါ။

သူတုိ႔အေနနဲ႔ ဒီသုေတသနကုိ လက္ဘက္ရည္နဲ႔ ရုိးရာေသာက္သံုးစရာေတြကုိ အလြန္ပူတဲ့အေျခအေန (၇၀ C) မွာ ေသာက္သံုးေလ့ရွိတဲ့ တရုတ္၊ အီရန္၊ တူရကီနဲ႔ ေတာင္အေမရိက ႏုိင္ငံေတြမွာ ေလ့လာခဲ့ရာမွာ အခုလုိမ်ိဳးေတြ႔ရွိခဲ့ရတာပါ။

ဒါေၾကာင့္ ေကာ္ဖီအပါအဝင္ ေသာက္စရာေတြကုိ အလြန္ပူျပင္းတဲ့ အေျခအေနမွာ မေသာက္သံုးသင့္ပဲ အနည္းငယ္ အေအးခံၿပီးမွ ေသာက္သံုးသင့္ေၾကာင္း အၾကံေပး တုိက္တြန္းခဲ့ပါတယ္။

( Beauty Syh )

သစ္ထူးလြင္(က်န္းမာေရး)

No comments:

Post a Comment