Thursday, February 21, 2013

ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည့္ ပန္းသီး

21 February 2013



ပန္းသီးတြင္ အဆုတ္ေရာဂါႏွင့္ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္းဆုိင္ရာ ေရာဂါ မ်ားကို ကာကြယ္တုိက္ဖ်က္ရာတြင္ အေထာက္အကူျပဳသည့္   သဘာဝဓာတ္         ပစၥည္းတစ္ခုျဖစ္ေသာ Quercetin ပါဝင္ သည္။   ထုိ႔အတူ ခႏၶာကုိယ္ အတြင္းရွိ      ဆဲလ္မ်ားအား    ေရာဂါပုိးမ်ားက တုိက္ ခုိက္ျခင္းမွ     အကာအကြယ္ေပးသည့္ Antioxidant မ်ားစြာ ပါဝင္လ်က္ရွိ သည္။  

               အခ်ဳပ္အားျဖင့္    ေဆးလိပ္ေသာက္ ျခင္းမွေရွာင္ၾကဥ္ျခင္း   ၊Antioxidant မ်ား ၾကြယ္ဝသည့္
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္သစ္သီးဝလံမ်ား စားသုံးေပးျခင္း၊ အနီေရာင္ရွိသည့္ အသားမ်ားကုိ စားသုံးျခင္းကုိ  ေလွ်ာ့ခ်ျခင္း၊  အရက္ကုိအကန္႔အသတ္ျဖင့္ ေသာက္သုံးျခင္း   ၊ေလ့က်င့္ခန္းႏွင့္ ကုိယ္လက္လႈပ္ရွားမႈ မ်ားကုိ       မွန္မွန္လုပ္ျခင္းစသည့္ လုပ္ ေဆာင္ခ်က္မ်ားသည္      ကင္ဆာေရာဂါ ကုိ ကာကြယ္ရာတြင္ မ်ားစြာအေထာက္   အကူျပဳမည္ျဖစ္ေၾကာင္း   ပညာရွင္မ်ား၏     ေျပာၾကားခ်က္မ်ားကို     ကုိးကား၍       ေရးသားေဖာ္ျပလုိက္ရေပသည္။


No comments:

Post a Comment