26 February 2013
မာလကာသီး တစ္လုံးတြင္ ရွိေသာ ဗီတာမင္စီမွာ လိေမၼာ္သီး တစ္လုံး၌ ပါရွိသည့္ ဗီတာမင္စီ ပမာဏထက္ ငါးဆခန္႔ ပုိမ်ားသည္။ မာလကာသီး၌ ဗီတာမင္စီ အျပင္ ေအႏွင့္ ဘီ၊ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ ေဖာ့စပရပ္စ္၊ ပုိတက္ ဆီယမ္၊သံဓာတ္၊ေဖာလစ္အက္စစ္ႏွင့္အမွ်င္ဓာတ္တုိ႔ပါ၀င္သည္။ အမ်ားဆုံးပါ၀င္ေသာဓာတ္မ်ားမွာ ဗီတာမင္စီ ၃၀၂ မီလီဂရမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ ေအ ၂၅၀ မီလီဂရမ္တုိ႔ ျဖစ္ၾကသည္။
မာလကာသီးကုိ သီတင္း တစ္ပတ္လွ်င္ ႏွစ္လုံးခန္႔ စားသုံး သြားပါက ေသြးတုိးက်ဆင္းေစၿပီး ႏွလုံး
က်န္းမာေရးကုိအေထာက္အကူ ျပဳေၾကာင္း အေမရိကန္ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားသည္။ မာလကာသီး ပုံမွန္စားသုံးသူမ်ားကုိ ေလ့လာခဲ့ရာ ႏွလုံးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ နည္းၿပီး ေသြးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါမ်ားလည္း အျဖစ္နည္းေၾကာင္း သိိရွိရပါသည္။
No comments:
Post a Comment