Friday, July 26, 2013

ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းကို ကာကြယ္ႏိုင္ေသာ အစာအုပ္စု(၄)မ်ိဳး


26 July 2013


၁။ ၾကက္ဥႏွင့္ ၾကက္သား အမိုင္ႏုိ အက္စစ္ေတြက ဆံပင္ သန္စြမ္း ေစဖုိ႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြ ပါပဲ။ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ မ်ားမ်ား ရေအာင္   အသား၊ ငါး၊ ၾကက္သား၊ ႏို႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းေတြ၊ ပဲႏုိ႔၊ ဥအမ်ဳိးမ်ဳိးစတာေတြ
 စားေပးပါ။ ၾကက္ဥမွာ မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ ဘိုင္အိုတင္နဲ႔ ဗီတာမင္ဘီ- ၁၂က ဆံပင္၊ လက္သည္း၊ ေျခသည္းနဲ႔ အေရျပားမွာရွိတဲ့ ဆဲလ္ေတြကို ႀကီးထြားေစပါတယ္။

 ၂။ ငါးႏွင့္ အိုမီဂါ- ၃ 

မျပည့္ဝ ဆီျဖစ္တဲ့ အိုမီဂါ- ၃ အဆီေတြက ဆံပင္နဲ႔ အေရျပားကို က်န္းမာ သန္စြမ္း ေစပါတယ္။ အိုမီဂါ- ၃ အဆီကို ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ ဆာဒင္းငါး စတဲ့ ငါးေတြနဲ႔ သစ္ၾကားသီး၊ မိေက်ာင္း ကြမ္းဖတ္နဲ႔ ပဲပိစပ္ေတြကေန မ်ားစြာ ရရွိႏိုင္ပါတယ္။ 

 ၃။ အမဲသား၊ ကမာေကာင္ႏွင့္ အေစ့အဆန္ 

 အမဲသားနဲ႔ ကမာေကာင္ေတြမွာ ဇင့္ဓာတ္ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ခႏၶာကုိယ္မွာ ဇင့္ဓာတ္ ခ်ဳိ႕တဲ့ပါက ဆံပင္ ကၽြတ္ေစပါတယ္။ အေစ့အဆန္ ေတြျဖစ္တဲ့ ဗာဒံေစ့၊ သစ္ၾကားသီး ေတြကေနလည္း ဇင့္ဓာတ္ကို ရရွိႏုိင္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးနဲ႔ သံလြင္ဆီမွာ ဗီတာမင္အီးေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆံသားကို က်န္းမာ သန္စြမ္းေစပါတယ္။ 

၄။ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ 

 အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေတြျဖစ္တဲ့ ဟင္းႏုနယ္ရြက္၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္ စတာေတြမွာ သံဓာတ္၊ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္စီဓာတ္ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ ေအနဲ႔ စီက ဆံပင္ရဲ႕ အရင္းမွာရွိတဲ့ ေမြးညင္း အိတ္ေလးေတြ ကေန အဆီေတြကို ထုတ္လုပ္ ေပးၿပီး ဆံသားႏူးညံ့ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစတဲ့ ကြန္ဒီရွင္နာအျဖစ္ လုပ္ေဆာင္ ေပးပါတယ္။ လမင္းေမာင္

No comments:

Post a Comment