ေက်ာက္ဖရုံသီးကိုမ်ားေသာအားျဖင့္အသီးကုိသုံးရသည္။ခ်ိဳ၏။အမွည့္အနည္းငယ္ဖန္၏။ေအး၏။ (အစိမ္း) အနည္းငယ္ေအး၏။၀ိပါကခ်ိဳ၏။အားကုိတိုးပြားေစ၏။သုတ္ကုိတုိးပြားေစ၏။ ေၾကက်က္ခဲ၏။မွည့္ေသာအသီး သည္၀မ္းမီးကုိ ေတာက္ေစ၏။ ေၾကက်က္လြယ္၏။ဆီးအိမ္ကုိသုတ္သင္တက္၏။သည္းေျခကို ႏုိင္၏။
အသုံးျပဳပုံ
ကင္းေစသည္။
ေက်ာက္ဖရုံသီးကို ဆီးနည္း၊ဆီးေအာင့္၊ဆီးခ်ဳပ္၊ဆီးေက်ာက္တည္ ေရာဂါမ်ား၌အသီးသတၱဳ ရည္ ၃ က်ပ္သားတြင္ ရွိန္းခုိႏွင့္ ဂ်ဳံပင္ျပာ ဆားအနည္းငယ္ေရာထည့္၍တုိက္ေကၽြးျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္းေစ ႏိုင္ သည္။
အဆုတ္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ ျမစ္ေျခာက္နာ၊ အဆုတ္ ေရာဂါ၌ အားအင္ ကုန္းခမ္းျခင္းတုိ႔ အတြက္ အသီးကုိ ငရုတ္ေကာင္း၊ ပိတ္ခ်င္း၊ ဂ်င္း၊ ပ်ားရည္၊ ေထာပတ္၊ သၾကားတုိ႔ႏွင့္ ေရာစပ္၍ (ကုမၻ႑ ခ်က္ေဆး) အျဖစ္ အသုံးမ်ားၾကသည္။
ေက်ာက္ဖရုံေစ့ငါးမတ္သားကုိႀကိတ္၍ ႏွမ္းဆီတုိ႔ႏွင့္ ေဖ်ာ္ၿပီးတုိက္ေကၽြးၿပီး ေနာက္ ႏူးညံ့ ေ သာ၀မ္းႏႈတ္ ေဆးတုိက္ေကၽြးလွ်င္သန္၊တုတ္ပုိးမႊားကုိက်ဆင္းေစသည္။
ေက်ာက္ဖရုံေစ့မွအဆီထုတ္၍ တုိက္ေကၽြးလွ်င္ သန္၊ တုတ္မ်ားကုိ က်ဆင္း ေစပါသည္။
ေက်ာက္ကပ္ ေဖာေရာင္ျခင္းႏွင့္ အသည္းေရာင္ အသား၀ါ ေရာဂါမ်ား၌ အသီး၊ သတၱဳရည္ကုိ သၾကား၊ ကလူးကုိ႔စ္ တုိ႔ႏွင့္ တုိက္ေကၽြး ျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္း ေစပါသည္
။
Mg Mandalay
No comments:
Post a Comment