အသံုးဝင္ပံု
ျမန္မာေဆးက်မ္းမ်ား အလိုအရခ်ိဳ၍ ေအး၏ ။ႏုိ႔ရည္ကို ျဖစ္ေစ၏ ။ ေရ၌ ျဖစ္ေသာ ပိုးတို႔ိကို ပယ္တတ္၏ ။ ေလ ၊ သလိပ္ ကို ဖစ္ေစသည္။ အဆိပ္ကို ေျပေစ၏ ။ အရြက္ရည္သည္ မီးေလာင္နာ ၊ ဆီးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါႏွင့္ ပူေလာင္ျခင္းတို႔ကို ေပ်ာက္ကင္း ေစ၏ ။
အရြက္ အသံုးျပဳပံု
၁။ ကန္စြန္းရြက္ရည္ကိုမီးေလာင္နာ၊ေရငတ္နာ၊ဆီးႏွင့္ပတ္သက္သည့္ အဖ်ားေရာဂါမ်ားေပ်ာက္ရန္ အတြက္
လည္းေကာင္း၊ အဆိပ္အေတာက္ ေျပေစရန္အတြက္လည္းေကာင္း သံုး၏။
၂ ။ အရြက္ကို ဟင္းခ်က္ စားေသာ္ ေသြး၀မ္းေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
၃ ။ ဆီးအိမ္တြင္ ဆီးရွိပါလ်က္ ဆီးမထြက္ျခင္းႏွင့္ ဓမၼတာလြန္ျခင္း ေရာဂါအတြက္ ကန္စြန္းရြက္ကို ဘူးရြက္ မန္က်ည္းရြက္တို႔ႏွင့္ အမွ်ႀကိတ္၍ ဆန္မႈန္႔ညက္ႏွင္ ေဖ်ာ္ၿပီး ဆီးခံုေပၚတင္ထားပါက ၁၅ မိနစ္အတြင္း ဆီးက်ဆင္း၏ ။ ဓမၼတာလြန္ျခင္းလည္း ရပ္တန္႔ေစ၏ ။
၄ ။ ကန္စြန္းရြက္ကို ျပဳတ္ေသာက္ပါက ရင္ျပည့္၀မ္းက် ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
၅။ ကန္စြန္းရြက္ကိုထန္းလ်က္မန္က်ည္းမွည့္ႏွင့္ဆားထည့္၍က်ိဳေသာက္က ဆီးေက်ာက္တည္ျခင္းႏွင္တကြ ဆီးေရာဂါ ဟူသမွ် ေပ်ာက္၏ ။
၆ ။ ငန္းမန္းရွိေသာအနာကို ဘူးရြက္မ်ားႏွင့္ ေရာစပ္၍ ေရစိမ္ၿပီး အနာကို ဆြတ္လိမ္းျခင္းအားျဖင့္ ငန္းမန္းက်ေစႏိုင္၏ ။
ျမန္မာ႔ေဆးဖက္ဝင္အပင္မ်ား
No comments:
Post a Comment