Thursday, September 5, 2013

မုန္လာဥနီ၏ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား


5 September2013

-ဘီတယ္ကယ္ရိုတင္း၊ ဖိုင္ဘာအမွ်င္၊ Anti Oxidant, Vitamin A, C, K ႏွင့္ Potassium ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္။ -တစ္ရက္လွ်င္ 1.7 to 2.7 mg ဘီတာ ကယ္ရိုတင္းကို စားပါက ကင္ဆာ အမ်ားစု၊ အထူးသျဖင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ   ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။  မုန္လာဥနီ၌ ပါေသာ  ဖိုင္ဘာက   အူမႀကီးကင္ဆာ
  ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကိ္ု ၂၄% ေလ်ာ့ေစသည္။  မုန္လာဥနီ   အစိမ္းစားသူ မိန္းမမ်ားသည္   မစားေသာ    မိန္းမမ်ားထက္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅ဆမွ၈ဆအထိေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္သည္။-တစ္ရက္လွ်င္   မုန္လာဥနီ(၇)ေအာင္စႏွင့္ (၃)ပတ္စားပါက Cholesterol ကို ၁၁% ေလ်ာ့ေစသည္။ -Heart Attack ရျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။ -Maculardegenerationမ်က္စိအျမင္အာရံုကိုစုစည္းထားေသာ ေနရာပ်က္စီးမႈ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို၄၀% ေလ်ာ့ပါး   ေစသည္။VitAခ်ိဳ႕တဲ့သူမ်ားတြင္အလင္းေရာင္မွိန္ေသာအခ်ိန္၊မ်က္စိအျမင္အားနည္းမႈကို ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။ တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီတစ္လံုးစားသံုးပါကStroke (ေလျဖတ္ျခင္း) ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၆၈% ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို  ခြန္အားျဖစ္ေစ၍  ေလျဖတ္  လူနာမ်ား၏ အသက္ ရွင္သန္မႈႏႈန္းကို အေကာင္းဆံုးျဖစ္ေစသည္။ -BloodSugarLevelေသြးတြင္းရွိသၾကားဓါတ္ကိုေကာင္းေစသည္။အသည္းမွဘက္တီးရီးယားကို ေသေစသည္။ - Carrot Oil သည္ Dry Skin အတြက္ ေကာင္းေစသည္။အသားအေရ ေခ်ာေမြ႕ႏူးညံၿပီး တင္းရင္းေစသည္။


 ကံေကာ္ ref: organicfacts

No comments:

Post a Comment