-ဘီတယ္ကယ္ရိုတင္း၊ ဖိုင္ဘာအမွ်င္၊ Anti Oxidant, Vitamin A, C, K ႏွင့္ Potassium ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္။
-တစ္ရက္လွ်င္ 1.7 to 2.7 mg ဘီတာ ကယ္ရိုတင္းကို စားပါက ကင္ဆာ အမ်ားစု၊ အထူးသျဖင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀% ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ မုန္လာဥနီ၌ ပါေသာ ဖိုင္ဘာက အူမႀကီးကင္ဆာ
ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကိ္ု ၂၄% ေလ်ာ့ေစသည္။ မုန္လာဥနီ အစိမ္းစားသူ မိန္းမမ်ားသည္ မစားေသာ မိန္းမမ်ားထက္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅ဆမွ၈ဆအထိေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္သည္။-တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီ(၇)ေအာင္စႏွင့္ (၃)ပတ္စားပါက Cholesterol ကို ၁၁% ေလ်ာ့ေစသည္။
-Heart Attack ရျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။
-Maculardegenerationမ်က္စိအျမင္အာရံုကိုစုစည္းထားေသာ ေနရာပ်က္စီးမႈ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို၄၀% ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။VitAခ်ိဳ႕တဲ့သူမ်ားတြင္အလင္းေရာင္မွိန္ေသာအခ်ိန္၊မ်က္စိအျမင္အားနည္းမႈကို ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။ တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီတစ္လံုးစားသံုးပါကStroke (ေလျဖတ္ျခင္း) ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၆၈% ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို ခြန္အားျဖစ္ေစ၍ ေလျဖတ္ လူနာမ်ား၏ အသက္ ရွင္သန္မႈႏႈန္းကို အေကာင္းဆံုးျဖစ္ေစသည္။
-BloodSugarLevelေသြးတြင္းရွိသၾကားဓါတ္ကိုေကာင္းေစသည္။အသည္းမွဘက္တီးရီးယားကို ေသေစသည္။
- Carrot Oil သည္ Dry Skin အတြက္ ေကာင္းေစသည္။အသားအေရ ေခ်ာေမြ႕ႏူးညံၿပီး တင္းရင္းေစသည္။
ကံေကာ္
ref: organicfacts
No comments:
Post a Comment