Monday, April 1, 2013

ေျပာင္းဖူးႏွင့္ ႏွလုံးေရာဂါ


2 Apirl 2013


ေျပာင္းဖူးစားသံုးျခင္းသည္ႏွလံုးက်န္းမာေရးကိုအေထာက္အကူျဖစ္ေစႏိုင္သည္ဟုကေနဒါေဆးသိပၸံပညာရွင္ မ်ား၏သုေတသနျပဳခ်က္တြင္ေဖာ္ျပထားသည္။ေျပာင္းဖူးသည္ပူေႏြးစိုစြတ္ေသာရာသီဥတုတြင္  ျဖစ္ထြန္းေသာ
အသီးအႏွံတမ်ိဳးျဖစ္သည္။ေျပာင္းဖူးသည္ ခ်ိဳေသာအရာသာရွိသည့္အျပင္အနည္းငယ္ဖန္ေသာ အရသာ လည္းရွိသည္။ ေျပာင္းဖူးတြင္ဗီတာမင္ဘီ1၊ဗီတာမင္ဘီ5၊ဗီတာမင္စီ၊ ေဖာ့စရပ္စ္၊ မဂၢနီစ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား ပါ၀င္သည္။ထို႔အျပင္အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ႏွင့္အသားဓာတ္မ်ားလည္းပါ၀င္သည္။ေျပာင္းဖူးပံုမွန္စားသံုးေပးပါက   ႏွလံုးေသြးေၾကာမ်ားကိုသန္မာေစသည္။ႏွလံုးေသြးေၾကာစီးဆင္းမႈကိုအေထာက္အကူျပဳေစသည္။ထို႔အျပင္ အူမႀကီးကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကိုလည္းေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္သည္ဟုအဆိုပါသုေတသနျပဳခ်က္တြင္ေဖာ္ျပထားသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ေျပာင္းဖူးစားသံုးျခင္းသည္ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကိုကာကြယ္ေပးႏိုင္ရံုသာမကကင္ဆာ  ေရာဂါ   ျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္သည္ဟု ကေနဒါေဆးသိပၸံ ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကား ခဲ့သည္။


စိတ္ကူးေပ်ာ္ရာ

No comments:

Post a Comment