၂၀၁၆ ဇန္န၀ါရီ ၄
သင့္အသည္းရဲ႕ က်န္းမာမႈကိုေတာ့ ေသြးတြင္းမွာ ပါဝင္တဲ့ ပရိုတိန္းစမ္းသပ္ခ်က္ GGT နည္းလမ္းနဲ႔ စမ္းသပ္ႏုိင္ၿပီး သိရွိႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ အကယ္လို႔သာ ပရိုတိန္းပါဝင္မႈျမင့္မားေန မယ္ဆိုရင္ေတာ့
သင့္အသည္းက စိုးရိမ္စရာ အေျခအေနေတြျဖစ္လာၿပီး ကုသမႈေတြခံယူရေတာ့မွာပါ။
အဲ့လုိပရိုတိန္းျမင့္တက္မႈဟ ာ ႏွစ္မ်ိဳးႏွစ္စားရွိၿပီးေတာ ့
အယ္လ္ကိုေဟာလ္ေၾကာင့္ အသည္းေျခာက္တဲ့ေရာ ဂါနဲ႔ အယ္လ္ကိုေဟာလ္ေၾကာင့္ မဟုတ္ဘဲနဲ႔ အစားအေသာက္အေပၚမူတည္ၿပီး
အသည္းအဆီဖံုးတဲ့ ေရာ ဂါေတြ ျဖစ္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ဒီအယ္လ္ကိုေဟာလ္ေၾ ကာင့္ မဟုတ္ဘဲ
အသည္းအဆီဖံုးတဲ့ အေျခအေန ဟာ ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံက လူ ၂၀ ရာႏႈန္းေလာက္အထိ ျဖစ္ေပၚေနၿပီး ဆီးခ်ိဳေရာဂါျဖစ္ပြားမႈထက္
ႏွစ္ဆေလာက္ ပိုေနတာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ိဳ႕လူနာေတြမွာဆိုရင္ အသည္းကို လံုးဝ ဆံုးရႈံးသြားတဲ့အထိကို
ဆိုးဝါးေစ တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
အထူးအားျဖင့္ေတာ့ ေပါင္မုန္႔မီးကင္နဲ႔ အာလူးလို ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္နည္းပါးတဲ့ အစားအစာေတြဟာ အသည္းအဆီဖံုးမႈကို အားေပးေနတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ Dr David Unwin ဟာ လူနာေပါင္း ၆၉ ေယာက္ ကို လက္ေတြ႕စမ္းသပ္ခဲ့ၿပီးတဲ့ေန ာက္မွာေတာ့ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ စပ်စ္သီးနဲ႔ သၾကားဓာတ္ နည္းပါးတဲ့ သစ္သီး ၊ အေစ့ေတြနဲ႔ ငါး၊ ဥ စတာေတြကုိ စားသံုးေစၿပီး
အသည္းအဆီဖံုးတာကို ေလွ်ာ့ ခ်ေပးႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။
သူ႕ရဲ႕အဓိက ကုထံုးကေတာ့ အသည္းကို အဆီျဖစ္ေစမယ့္ သၾကားဓာတ္ ၊ ကစီဓာတ္ေတြကို ျဖတ္ေတာက္ ၿပီးေတာ့ စားသံုးခိုင္းေစခဲ့တာပါ။
" ကၽြန္ေတာ္ေတြ႕လိုက္ရတာကေတာ့ သူတို႔ကို ဒီလိုစားသံုးခိုင္းလုိက္တာဟ ာ
အသည္းကို အဆီဖံုးမႈကို ၄၇ ရာႏႈန္းေလာက္အထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ခဲ့တယ္ " လို႔ Dr
Unwin ကေျပာပါတယ္။
အသည္းအဆီဖံုးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တဲ့ ေနာက္အေၾကာင္းအရာတစ္ခုကေတာ့
အားကစားျပဳလုပ္ေပးျခင္း နဲ႔လ ည္း အသည္းကို အေထာက္အကူျပဳေစတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္
လူသားေတြဟာ ေရာဂါတစ္ခုျဖစ္ ရင္ ေဆးနဲ႔ပဲကုသဖို႔ ႀကိဳးစားလာတာကို ရပ္တန္႔ၿပီး ကိုယ့္ရဲ႕
ေနထုိင္မႈပံုစံကို ေျပာင္းလဲၿပီးေတာ့လည္း က်န္းက်န္းမာမာေနႏုိင္မွာျဖ စ္တယ္လုိ႔
Dr Unwin က အၾကံျပဳထားပါတယ္။
( Paing A K )
Credit >>> Thithtoolwin
အရက္ေသာက္တာေၾကာင့္မဟုတ္ဘဲ အစားအေသာက္ေၾကာင့္
အသည္းေရာဂါျဖစ္ပြားမႈဟာ ျမွင့္တက္ လ်က္ရွိေနတယ္လို႔ မာေဆးဆိုက္ေဒသက ပေရာ္ဖက္ဆာ Dr
David Unwin က ဆုိပါတယ္။ အရက္ေတြ တအားေသာက္ေနရင္ အသည္းကို ပ်က္စီးေစတယ္ဆိုတာေတာ့ ေျပာေလ့ေျပာထ
ရွိၾကပါတယ္။ အရက္ မေသာက္ပဲနဲ႔လည္း အသည္းပ်က္စီးေနတဲ့ သူေတြလည္းရွိေနၿပီး ေနထုိင္စားေသာက္မႈပံုစံေပၚမ ွာ
မူတည္ လ်က္ရွိေနတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ လူေတြအစားမ်ားေလ့ရွိတဲ့
အာလူး၊ ေပါင္မုန္႔မီးကင္နဲ႔ အကင္လို ကစီဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြဟာ အသည္းကိုအဆီဖံုးေစၿပီး
ပ်က္စီးေစတယ္လို႔ သိရပါ တယ္။
သင့္အသည္းရဲ႕ က်န္းမာမႈကိုေတာ့ ေသြးတြင္းမွာ ပါဝင္တဲ့ ပရိုတိန္းစမ္းသပ္ခ်က္ GGT နည္းလမ္းနဲ႔ စမ္းသပ္ႏုိင္ၿပီး သိရွိႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ အကယ္လို႔သာ ပရိုတိန္းပါဝင္မႈျမင့္မားေန
အဲ့လုိပရိုတိန္းျမင့္တက္မႈဟ
အထူးအားျဖင့္ေတာ့ ေပါင္မုန္႔မီးကင္နဲ႔ အာလူးလို ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္နည္းပါးတဲ့ အစားအစာေတြဟာ အသည္းအဆီဖံုးမႈကို အားေပးေနတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ Dr David Unwin ဟာ လူနာေပါင္း ၆၉ ေယာက္ ကို လက္ေတြ႕စမ္းသပ္ခဲ့ၿပီးတဲ့ေန
သူ႕ရဲ႕အဓိက ကုထံုးကေတာ့ အသည္းကို အဆီျဖစ္ေစမယ့္ သၾကားဓာတ္ ၊ ကစီဓာတ္ေတြကို ျဖတ္ေတာက္ ၿပီးေတာ့ စားသံုးခိုင္းေစခဲ့တာပါ။
" ကၽြန္ေတာ္ေတြ႕လိုက္ရတာကေတာ့
အသည္းအဆီဖံုးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တဲ့ ေနာက္အေၾကာင္းအရာတစ္ခုကေတာ့
Credit >>> Thithtoolwin
No comments:
Post a Comment