ကြၽန္ေတာ္တို႔၏ အသည္းထဲတြင္ သံဓာတ္ မ်ားပါက အသည္း ထိခိုက္ ႏုိင္ပါသည္။
အသည္း ေျခာက္ျခင္း ႏွင့္ အသည္း ကင္ဆာ ျဖစ္ပြား ႏုိင္ပါသည္။ အသည္းေရာင္
အသားဝါ စီပိုး ရွိသူမ်ားတြင္ သံဓာတ္မ်ား ေနပါက အသည္း ကင္ဆာ ပို၍ ျဖစ္ပြား
ႏိုင္ပါသည္။
သံဓာတ္မ်ား ေနေသာ စီပိုး ရွိသူမ်ားကို စီပိုး ေသေဆးမ်ားႏွင့္ ကုသရာ တြင္လည္း စီပိုးသည္ မေပ်ာက္ဘဲ ျဖစ္ႏုိုင္ ပါသည္။ သံဓာတ္သည္ စီပိုးမ်ား ပြားျခင္းကို အားေပး ပါသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ အသည္းေရာင္ အသားဝါ စီေရာဂါ ရွိေသာ သူႏွင့္ သံဓာတ္သည္ လံုးဝ မတည့္ျခင္း ျဖစ္သည္။ သံဓာတ္သည္ စီပိုး ေရာဂါသည္ တစ္ဦး အတြက္ အႏၲရာယ္တစ္ခု အေနျဖင့္ သတ္မွတ္ထား ရပါမည္။
သံဓာတ္မ်ား ေနေသာ စီပိုး ရွိသူမ်ားကို စီပိုး ေသေဆးမ်ားႏွင့္ ကုသရာ တြင္လည္း စီပိုးသည္ မေပ်ာက္ဘဲ ျဖစ္ႏုိုင္ ပါသည္။ သံဓာတ္သည္ စီပိုးမ်ား ပြားျခင္းကို အားေပး ပါသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ အသည္းေရာင္ အသားဝါ စီေရာဂါ ရွိေသာ သူႏွင့္ သံဓာတ္သည္ လံုးဝ မတည့္ျခင္း ျဖစ္သည္။ သံဓာတ္သည္ စီပိုး ေရာဂါသည္ တစ္ဦး အတြက္ အႏၲရာယ္တစ္ခု အေနျဖင့္ သတ္မွတ္ထား ရပါမည္။
သံဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ားကို စားမိျခင္းေၾကာင့္
စီပိုးရွိေသာ သူမ်ား၏ ခႏၶာကိုယ္တြင္ သံဓာတ္မ်ား စုပံု ေနတတ္ ပါသည္။ သံဓာတ္ အမ်ားဆံုး ပါဝင္ေသာ အစားအစာမ်ားမွာ ၾကက္အသည္း၊ ဘဲအသည္း၊ ဝက္အသည္း၊ အမဲအသည္းႏွင့္ တျခား အသည္းမ်ား ျဖစ္ပါသည္။
မည္သည့္ သတၱဝါပင္ ျဖစ္ေစ သံဓာတ္သည္ အသည္းတြင္ စုပံု ေနတတ္ ေသာေၾကာင့္ ျဖစ္သည္။ သံဓာတ္မ်ားသည့္ စီပိုးရွိေသာ သူတြင္ လြန္ကဲစြာ ဝင္ျခင္းေၾကာင့္ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈကို ပို၍ျဖစ္ပြား ေစပါသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ စီပိုးရွိေသာ သူမ်ားသည္ အသည္းကို လံုးဝမစားဘဲ ေရွာင္ၾကဥ္ ရပါမည္။ စီပိုးရွိေသာ သူမ်ားသည္ အရြက္စိမ္း မ်ားကို လြန္ကဲစြာ မစားသင့္ပါ။ ထုိအရြက္စိမ္းမ်ား (ဥပမာဘူးရြက္၊ ဟင္းႏုနယ္၊ ကန္စြန္းရြက္)တြင္ သံဓာတ္မ်ား အေတာ္အသင့္ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ျဖစ္ပါသည္။ စီပိုးရွိ သူမ်ားသည္ သံဓာတ္ မ်ားသည့္ အနီေရာင္ ရွိေသာ အသားမ်ား (ဥပမာ-အမဲသား၊ ဂ်ီသား၊ ဆတ္သား) စသည္တုိ႔ကို ေရွာင္ရပါမည္။ အမဲသားတြင္ သံဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ အသည္းကို လြန္စြာ ဒုကၡေပးပါသည္။ သံဓာတ္ပါေသာ အစားအေသာက္မ်ားကို ေရွာင္ရသကဲ့သို႔ သံဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္ေသာ ဗီတာမင္ အားေဆးမ်ား ကိုလည္း ေရွာင္ရပါမည္။ တခ်ဳိ႕ေသာ အားေဆးမ်ားတြင္ သံဓာတ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ စီဓာတ္ ပါဝင္မႈ မ်ားစြာ ထည့္ထား ပါသည္။ အားနည္းလို႔ ေသာက္ေသာ ေဆးသည္ မိမိ၏ အသည္းကို ဒုကၡေပးျခင္းရွိ၊ မရွိ ၾကည့္႐ႈၿပီး ေသာက္ရပါမည္။ သို႔မွသာ သံဓာတ္ မ်ားျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ပြားေသာ အသည္း ေျခာက္ျခင္းႏွင့္ အသည္း ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ အႏၲရာယ္မွ ကင္းေဝး ႏုိင္ပါသည္။ စီပိုးရွိေသာ သူမ်ားသည္ သံဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာ ( ဥပမာ-အသည္း၊ အျမစ္၊ ကလီစာ၊ ေသြးခဲမ်ား)ကို ေရွာင္ရပါမည္။ ဗီတာမင္စီႏွင့္ သံဓာတ္ အနည္းအက်ဥ္း ပါေသာ အားေဆးမ်ားကို သာ ေသာက္သင့္ ပါသည္။ အစိမ္းေရာင္ ရွိေသာ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားကို ခ်င့္ခ်ိန္ စားေသာက္ သင့္ေၾကာင္း အႀကံျပဳ အပ္ပါသည္။ ။
ေဒါက္တာျမင့္သန္းထြန္း
စီပိုးရွိေသာ သူမ်ား၏ ခႏၶာကိုယ္တြင္ သံဓာတ္မ်ား စုပံု ေနတတ္ ပါသည္။ သံဓာတ္ အမ်ားဆံုး ပါဝင္ေသာ အစားအစာမ်ားမွာ ၾကက္အသည္း၊ ဘဲအသည္း၊ ဝက္အသည္း၊ အမဲအသည္းႏွင့္ တျခား အသည္းမ်ား ျဖစ္ပါသည္။
မည္သည့္ သတၱဝါပင္ ျဖစ္ေစ သံဓာတ္သည္ အသည္းတြင္ စုပံု ေနတတ္ ေသာေၾကာင့္ ျဖစ္သည္။ သံဓာတ္မ်ားသည့္ စီပိုးရွိေသာ သူတြင္ လြန္ကဲစြာ ဝင္ျခင္းေၾကာင့္ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈကို ပို၍ျဖစ္ပြား ေစပါသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ စီပိုးရွိေသာ သူမ်ားသည္ အသည္းကို လံုးဝမစားဘဲ ေရွာင္ၾကဥ္ ရပါမည္။ စီပိုးရွိေသာ သူမ်ားသည္ အရြက္စိမ္း မ်ားကို လြန္ကဲစြာ မစားသင့္ပါ။ ထုိအရြက္စိမ္းမ်ား (ဥပမာဘူးရြက္၊ ဟင္းႏုနယ္၊ ကန္စြန္းရြက္)တြင္ သံဓာတ္မ်ား အေတာ္အသင့္ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ျဖစ္ပါသည္။ စီပိုးရွိ သူမ်ားသည္ သံဓာတ္ မ်ားသည့္ အနီေရာင္ ရွိေသာ အသားမ်ား (ဥပမာ-အမဲသား၊ ဂ်ီသား၊ ဆတ္သား) စသည္တုိ႔ကို ေရွာင္ရပါမည္။ အမဲသားတြင္ သံဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ အသည္းကို လြန္စြာ ဒုကၡေပးပါသည္။ သံဓာတ္ပါေသာ အစားအေသာက္မ်ားကို ေရွာင္ရသကဲ့သို႔ သံဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္ေသာ ဗီတာမင္ အားေဆးမ်ား ကိုလည္း ေရွာင္ရပါမည္။ တခ်ဳိ႕ေသာ အားေဆးမ်ားတြင္ သံဓာတ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ စီဓာတ္ ပါဝင္မႈ မ်ားစြာ ထည့္ထား ပါသည္။ အားနည္းလို႔ ေသာက္ေသာ ေဆးသည္ မိမိ၏ အသည္းကို ဒုကၡေပးျခင္းရွိ၊ မရွိ ၾကည့္႐ႈၿပီး ေသာက္ရပါမည္။ သို႔မွသာ သံဓာတ္ မ်ားျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ပြားေသာ အသည္း ေျခာက္ျခင္းႏွင့္ အသည္း ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ အႏၲရာယ္မွ ကင္းေဝး ႏုိင္ပါသည္။ စီပိုးရွိေသာ သူမ်ားသည္ သံဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာ ( ဥပမာ-အသည္း၊ အျမစ္၊ ကလီစာ၊ ေသြးခဲမ်ား)ကို ေရွာင္ရပါမည္။ ဗီတာမင္စီႏွင့္ သံဓာတ္ အနည္းအက်ဥ္း ပါေသာ အားေဆးမ်ားကို သာ ေသာက္သင့္ ပါသည္။ အစိမ္းေရာင္ ရွိေသာ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားကို ခ်င့္ခ်ိန္ စားေသာက္ သင့္ေၾကာင္း အႀကံျပဳ အပ္ပါသည္။ ။
ေဒါက္တာျမင့္သန္းထြန္း
No comments:
Post a Comment